Skip to Content

A fogyás tényleg olyan egyszerű, mint a kalória számlálás?

November 12, 2018 • admin

A fogyás tényleg olyan egyszerű, mint a kalória számlálás?Amikor megpróbálsz lefogyni, könnyű beszívódni a kalóriák számolásába. Végtére is, ez a súlycsökkenés szól, ugye? Bizonyos mértékig ez igaz, mondja Keri Gans, MS, RDN, a The Small Change Diet szerzője.

Például ha naponta 2500 kalóriát fogyaszthat, majd 1600 kalóriára vágja le, akkor a 900 kalóriás napi hiánytól fogva fogyni fog – még akkor is, ha minden, amit ettél, burgonya-zseton volt. De nem leszel egészséges és valószínűleg nem lesz képes megtartani a fontokat.

Ez azért van, mert amikor a súlycsökkenésről és a tartásról van szó, sokkal több a színfalak mögött zajlik, mint a kalóriák, a kalóriák. Íme, mit kell tudni a táplálkozásnak a testsúlycsökkenés tényleges szerepéről, és arról, hogy mit tehet a siker érdekében http://nataliprize2010.eu/

Kalória: Mindent a minőségi többletmennyiségről szól

Ha csak a kalóriaszámlálásra összpontosít, hiányolhat a nagyobb kép. Persze, ha visszaadjuk, hogy mennyit eszel, akkor fogyás lesz, de ami még fontosabb a kalóriáknál, az az ételek minősége, amit választottál, mondja Gans. A kiegyensúlyozott, egészséges ételek fogyasztása nemcsak azt biztosítja, hogy az összes olyan tápanyagot megkapja, amire szüksége van, hogy javítsa általános egészségi állapotát, de fenntartja a fogyást.

“Nem tudunk csak egy számot nézni a skálán, amikor a fogyásra gondolunk” – javasolja.

Kalória: Mindent a minőségi többletmennyiségről szólHa túl kevés kalóriát vagy túl sok üres kalóriát eszel, mindenkor el fogsz éhesen érezni. És később valószínűleg túlélni fog több egészségtelen ételeket, mondja. Visszatérve a burgonya chip példájához, 160 kalória zsetont fogyaszthat, de nem tartja meg. Egy óra múlva éhes lesz még 160 kalóriát, vagy akár dupláját is, mert az Ön “étele” hiányzott a fajta, a rost és a fehérje miatt, hogy elégedett legyen. A magas rosttartalmú élelmiszerek, az egészséges zsírok és a sovány fehérjék, például tojás, grillezett csirke, zöldség és gyümölcs, diófélék és magvak, avokádó és olívaolaj, ételeket fogyaszthatnak és hosszabb ideig tarthatnak.

“Ha lefeküdtél az elején és 300 kalóriát kaptál egy egész gabonakenyérből, avokádóból, egy kis csirkeből, most hirtelen egy kiegyensúlyozott étkezésed lesz és nem leszel éhes” – mondja Gans . – Az a 300 kalória sokkal többet fog tenni neked.

Calorie Counting Conundrum: Nem tudsz elfogyasztani egy rossz étrendet

Ha a fogyás olyan egyszerű, mint a kalóriaszámlálás, akkor annyi energiát elveszíthet, mint a kalóriákat, amiket fel lehet vinni a futópad képernyőjén. Sajnálatos módon a testmozgás nem károsíthatja a rossz étrendet, mondja Gans. Gyakran előfordul, hogy az emberek súlycsökkenést észlelnek, vagy akár súlyt is kapnak, ha továbbra is rossz étrendet követnek, annak ellenére, hogy egyre aktívabbak.

“Ha állandóan gyakorolsz, de olyan, mint a szar, vagy túl sok kalóriát eszel, akkor nem fogsz lefogyni” – mondja. Más szóval, hogy hány kalóriát éget az edzőteremben, akkor nincs jelentősége, ha túlfogyasztja – vagy megkísérli az alacsony minőségű élelmiszerekkel történő üzemanyagot minden nap.

Eközben, miközben a kalóriákat csökkentheti és egyáltalán nem gyakorolhat, a Gans erősen tanácsot ad. Nem csak a testmozgás egészségi előnyeit kihagynád, de a futás, az úszás és a kerékpározás olyan életmódbeli tényezők, amelyek gyakran megkönnyítik a fontok megtartását. Plusz, a testmozgás elősegíti az anyagcserét, különösen az erőkifejtést. Minél több izomtömeged van, annál több energiával kell kalóriát égetni, még akkor is, ha csak ülsz.

Valójában egy 2014-es tudományos felmérés szerint az étrend és a testmozgás hatékonyabb volt a fogyásnál, mint a diéta egyedül.

“Ez azt mondja nekünk, hogy ez egy életmód,” mondja Gans. “Azoknál az egyéneknél, akik a testsúlyt veszítik és magukba foglalják a testmozgást, azért van, mert jobb életstílust hoztak magukra. És itt látod az igazi sikert.

Egyél, Alvás, Vonat, Ismétlés: Minden egy napi munkában

A fogyás három legfontosabb tényezője az étrend, a testmozgás és az alvás, mondja Gans. Ha dolgozhat az életed egyikének minőségének javításán, akkor láncreakciót hozhat létre a többi javítása érdekében.

Egyél, Alvás, Vonat, Ismétlés: Minden egy napi munkában“Ez majdnem olyan, mint az első, a csirke vagy a tojás” – mondja. “Ha jól alszol, és több energiával rendelkezik, akkor azt érti, hogy nagyobb valószínűséggel menne az edzőterembe. Most már az edzőterembe jársz, jobban dolgozol, ami jobban eszik. Így folytatódik a ciklus. ”

A betegek tanácsadásakor Gans hangsúlyozza, hogy annak ellenére, hogy amit a mi szájunkba helyezzük, a legfontosabb a fogyás, ha kimerült, sokkal nehezebb választani egy joghurtot és egy banánt egy fánkot a munka. Emellett hangsúlyt fektet a tervezés fontosságára és az alvásra. Ügyeljen arra, hogy minden éjjel 7-8 órát aludjon, hogy segítsen a szervezetnek napról napra visszaszerezni, kezelni a stressz szintjét és javítani a készségedet, így egy burgonya helyett egy káposzta salátát nyerhetsz.

“A joghurt és a gyümölcs több kalóriát tartalmazhat, mint egy fánk. De tudjuk, hogy a fánk valószínűtlenné teszi, hogy éhesebé váljon, és most nagyobb ebédre lesz szükséged – mondja Gans. – De ha te voltál a joghurt és a gyümölcs, mert megtervezted, lehet, hogy képes lennél ellenőrizni, hogy mi volt ebédelni.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.