Skip to Content

A légmell komoly?

April 16, 2017 • admin

Ez a szeretet a mellhártya gyakran nem komoly, de lehet bizonyítani, komolyabb egyéb esetekben. Koncentrálj erre a betegség, amely hatással van a tüdő.

Mi az Idő?

A légmell jellemzi rendellenes juthasson levegő a két réteg közt a tüdő membrán, hívta a mellhártya. A két Mi az Idő?réteg, amely fedezi a tüdő (zsigeri levél) egyik oldalon, a belső fal, a mellkas (parietalis levél), a másik, általában kötődik egy másik. A mellüreget (egy kis tér a rétegek között) tartalmaz, akkor csak egy nagyon vékony réteg pleurális folyadék, hogy elkerüljék a súrlódás a két réteg. Ez a kóros jelenlétét levegő a mellüreget nem következmény nélkül: ez okozza a leválás, a mellhártya, majd megnyomja a tüdőben.

Lehetséges okok a légmell

Gyakran előfordul, hogy a pontos oka a légmell nem ismert: ez az úgynevezett idiopátiás légmell vagy elsődleges pneumothorax. Ez a fajta pneumothorax jelenik meg spontán módon a fiatalok (között 20, illetve 40 év), különösen, ha azok a dohányosok, és / vagy, ha vékony, karcsú. A másik formája a légmell, azonban van konkrét oka. Traumás pneumothorax által okozott súlyos sérülés mellkas: stroke, közúti baleset, Mint a másodlagos légmell, ebből következik, tüdőbetegségben (pl. COPD ), egy fertőző betegség (például AIDS), illetve a tüdőrák .

Milyen tünetei vannak a légmell?

A kevésbé súlyos esetekben, légmell lehet, hogy észrevétlen marad, mert nem okoz tünetet. Ez akkor történik, amikor nagyon kevés a levegő átment a mellüreget. Másrészt, ha a kötet a levegő lépett jelentős, hirtelen heves fájdalom jelenik meg, egyik oldalán a bordákat. Lehet fűzni nagy fáradtság, többé vagy kevésbé intenzív, légzési nehézségek, egy felgyorsult szívritmus, száraz köhögés. A bőr is lehet kék (cyanosis), ha a légzési kellemetlen, az nagyon komoly. Ilyen esetekben gyakran vezet ájulás.

Aki konzultálni? Mikor kell aggódni?

Aki konzultálni? Mikor kell aggódni?Ha a tünetek közepes (nem, vagy csak kis fájdalom, légszomj), kezdjük azzal, hogy egy találkozót az orvos. Ő elviszi a különböző vizsgálatok, valamint, ha bizonyított, légmell, közvetlen egy tüdőgyógyász. Ha vannak súlyos tünetek (pl. súlyos fájdalom, nehézlégzés, cyanosis, ájulás), ne várj egy pillanatra: a segélyhívó szobák közvetlenül.

Hogyan történik a diagnózis?

Az orvosi vizsgálat általában azzal kezdődik, hogy kérdést, a tünetek pedig továbbra is egy auscultation: abban az esetben, légmell, az oldalán, az érintett mellkas növeli kis (vagy egyáltalán) hangerő során az ihlet. Az orvos akkor hallgat a légzés. További vizsgálatok általában kért, hogy pontosítsa a diagnózis. Leggyakrabban, a mellkas röntgen, de egy ultrahangot is felfedje a légmell. Egy ekg is elvégezni, figyelemmel a feltétele a szív rendszer.

Mi a létező kezelések?

A kevésbé súlyos esetekben az orvos egyszerűen felírni, sok pihenés, valamint fájdalomcsillapító gyógyszerek. Pneumothorax önmagától felszívja belül 2 vagy 3 hét. Ha a levegő túl nagy, akkor ki kell üríteni. A leggyakrabban használt módszer az pleurális vízelvezető is nevezett mellkasi elvezetés. Egy jól csövet helyezünk a mellüreget, hogy szívassa ki a levegőt. Vészhelyzetben, egy egyszerű, tűszúrás (tű exsufflation) már részben csökkentik a levegő jelen, amikor a csatorna úgy kell elhelyezni.

Lehet pneumothorax kell akadályozni?Lehet pneumothorax kell akadályozni?

Két fő módja, hogy megakadályozzák a légmell: hogy hagyják abba a dohányzást elkerülni, amennyire csak
lehetséges, mutogatja a testét, hogy fontos változások nyomás (pl. mély merülés). Hogy elkerüljék a kiújulás a légmell, nagyon gyakori az idiopathiás forma, pleurális sy várható. Ez a műtét során határozottan csatolva a két lap a mellhártya össze úgy, hogy a levegő már nem tud belépni a mellüreget.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.